Ik ben Marjan van Herpen, geboren in het zuiden van Nederland en opgegroeid in een zeer creatief gezin op een paradijselijke plek die bestaat uit een gigantisch grote tuin en weiland waar ik vroeger altijd onze schapen en lammetjes verzorgde en heerlijk kon genieten van de fruitbomen en de natuur. Met ouders die zelf kunst maken zat de creativiteit ook bij mij in de genen en studeerde ik beeldende vakken aan de kunstacademie in Maastricht en Tilburg en werd ik docent op een middelbare school.

Mijn eerste camera kreeg ik toen ik 8 jaar was en ik fotografeerde er op los tijdens alle vakanties. Na mijn studie fotografie aan de fotovakschool in Boxtel verbeterde mijn techniek en ontstond mijn eigen fotografiebedrijf. Ik fotografeerde vaak gezinnen en kinderen. Na verschillende aanvullende workshops, die ik volgde, ontdekte ik steeds meer mijn eigen stijl in fine-art fotografie. Fotografie waarbij ik een verhaal wil vertellen, waar ik mijn visie duidelijk wil maken. Fotografie die niet enkel vastlegt wat je ziet maar ook vastlegt wat je graag wíl zien, die blijft hangen in je herinnering. Fotografie vanuit een idee of thema. Ik daag mezelf continu uit met zelfbedachte thema’s Ik werk hierbij graag aan series, zoals de serie van kind en huisdier en mijn telkens voortdurende serie van stillevens. Omdat fine-art fotografie is als fotografisch schilderen word ik vaak geïnspireerd door de schilderijen van de oude meesters uit de 17e eeuw zoals Rembrandt en Vermeer. Net als zij ben ik gek op de bijzondere verlichting, het licht-donkercontrast en de bijbehorende texturen die dan ontstaan.

Creëren is als ademen voor mij. Ik krijg er energie van. Maar het is het allerleukste, als ik met mijn creaties mensen blij en trots kan maken. Want naast mijn creatieve talenten ben ik een zeer gevoelig en sociaal mens die altijd zal proberen om sfeer om te zetten in idee en beeld. Ik neem dus altijd ruim de tijd om mensen, en zo is gebleken ook dieren, zich op hun gemak te laten voelen. Want iedereen is prachtig op de foto al zeggen mensen van zichzelf vaak dat dit niet zo is. Geloof me, ik haal het naar boven voor je.

Dus ik ga op zoek naar jou! Naar diegene die heel graag iets anders wil, een bijzondere ‘fotografiereis’ met mij wil maken naar een super creatief einddoel waarbij we alle onzekerheden niet schuwen maar juist aangaan! Want ik geef je de kans om te stralen en het mooiste uit jezelf te halen. Zo alleen kan er een fotoserie ontstaan waar je trots op bent, die je wilt laten zien en die bijzondere herinneringen voor later worden.

En het leuke is dat ik jou ook kan leren om te fotograferen tijdens één van mijn workshops. Want met mijn ruim 22 jaar onderwijservaring als beeldend docent weet ik als geen ander hoe ik jou kan stimuleren om je eigen creatieve talent te ontplooien. Ik heb gezien dat naast een stukje techniek, de meeste mensen vastlopen op het ontwikkelen van ideeën. Bij de workshops wordt er veel aandacht besteed aan zowel techniek als het uitwerken van een concept. Tijdens de fineart workshop zal er ook aandacht zijn voor de nabewerking van de foto’s. Soms worden de workshops gegeven op zeer bijzondere locaties. Bij de basis workshop ga je aan het werk met eenvoudige opdrachten waarbij je én de basistechniek leert én daarbij heerlijk creatief kunt zijn. Niet met supersonische hulpmiddelen maar gewoon met dingen aan de keukentafel die je thuis ook kunt doen.

Ik wil je graag ontmoeten!

Bijzondere herinneringen voor later maak je vandaag