Kinderportret gemaakt voor een serie
kinderportret van meisje met kraag van colablikjes

Series

Mijn camera is niet enkel een weergave van wat we zien maar het is mijn instrument om een verhaal, sfeer of een gevoel weer te geven. Soms letterlijk, maar veelal als een soort beeldspraak, een omschrijving, een uitdrukking van een bepaalde emotie. Graag werk ik hierbij in een serie van meerdere beelden. Een serie versterkt de onderlinge beelden.

Pet-Sories

Deze serie bestaat uit portretten van mens en dier. Hierbij zie je overeenkomsten of juist grote verschillen tussen dier en mens. Soms in uiterlijk, gedrag, kleding of accessoires. Door de toevoeging van deze aspecten ontstaat er een haast surrealistisch beeld.

Covid-Era – Lockdown

De serie Lockdown is ontstaan vanuit de oneindig lange periode van onmacht, lockdown en beperkingen door het corona virus. Het zorgde voor zorgen, eenzaamheid en de tijd leek stil te staan. Aan de andere kant leek de tijd juist heel snel voorbij te gaan en uit onze vingers te glippen. De reisbeperkingen zie je terug in de wereld, het bijzondere (hamster)gedrag van bepaalde mensen is weergeven in de wc-rollen in de knot van het meisje,  de wegtikkende tijd in de klokken. Tevens zie je eenzaamheid, uitzichtloosheid maar ook hoop na woelig water.

Scholieren in de barok

Nog steeds blij met mijn eerste serie van ‘schoolkinderen in de barok’. Geïnspireerd door de schilderijen van de oude meesters uit de 17e eeuw met de schaarse verlichting en spannende licht donker werking. Deze barokke sfeer wordt echter bijna surrealistisch door de toevoeging van elementen uit het dagelijks leven van een tiener uit deze tijd.

Renaissance kids

De waanzin en kracht van een mode-imperium op de jeugd inspireerde mij voor deze serie. Winkels die volhangen met gescheurde kleding. Kleding die bij ons vroeger de voddenzak ingegaan zou zijn. Hoe groter de scheur, hoe duurder de kleding lijkt de trend. Toen ik over deze hype nadacht ontdekte ik dat de huidige trends eigenlijk gewoon zijn afgekeken uit de Renaissance. Ook daar werd de kleding vroeger voorzien van inkepingen, die weliswaar wel netjes afgewerkt werden…verschil moet er zijn. Ik heb daarom kostuums gemaakt uit oude spijkerkleding geïnspireerd op de modellen en versieringen uit de Renaissance.

Griekse Mythologie

Hoewel ik Grieks één van de moeilijkste vakken vond op school werd ik wel altijd geïnspireerd door de bijzondere verhalen uit de mythologie. De klassieke oudheid toont ons, naast vele gruwelverhalen, ook vaak verrassend actuele thema’s. Op dit moment heb ik mij laten inspireren door het verhaal van Midas en Icarus maar er zullen nog meerdere uitwerkingen volgen.